https://www.kitekings.nl/blogs/reviews/ozone-enduro/

  • 7 dagen per week bereikbaar van 12:00 tot 20:00
  • Tel: 0621534944
  • Bezoekadres: ‘t Flaauwe Werk 1 3253 Ouddorp
  • |
  • |
  • Registreren

Ozone Enduro

  • Geplaatst op
  • Door Rykiel
  • 0

Eerste impressies

De Enduro. Een nieuwe all-round kite van Ozone. Hierbij delen wij graag onze eerste impressies van deze nieuwe kite

De 9m is getest in 25-30 knopen.  
 

Tas

De tas is klein maar degelijk. Je moet er dus wel altijd voor zorgen dat je je kites netjes oprolt. Een tip is om de grote maten in drieën op te vouwen. De tas bevat een reparatiesetje met verschillende kleurenstof, een strook dikkere stof (dacron) en wat stickers. De ritsen zijn van goeie kwaliteit en zullen dus niet snel door zout of zand vastlopen. 
 

Bouw

De bouwkwaliteit van de Enduro is uitstekend. Alle kites van Ozone zijn licht gebouwd, maar zeer sterk en netjes afgewerkt. Het doek van de Enduro is licht, hierdoor blijft de kite met weinig wind ook goed in de lucht hangen. 

 

Voor de rest kan je de bardruk en stuursnelheid instellen aan de achterkant van de kite. Ook het bridle-systeem is nieuw. Er is een setting voor wave, freeride en freestyle. Echter hebben wij op deze eerste dag nog niet echt grote verschillen gevonden tussen de set-ups. We zouden de bridle set-ups graag uitvoeriger willen testen. 

De kite is gevaren op de fabrieksinstellingen
 

In de lucht

Bij het oplaten merken we gelijk de druk van de bar. We zouden de bardruk als gemiddeld omschrijven. Het voordeel hiervan is dat de kite dus erg geschikt is om nieuwe dingen te leren omdat je al snel weet waar de kite in het windvenster staat. Daarnaast is de Enduro zeer reactief. De stuursnelheid is hoog mits men een hoge stuurinput geeft. Een freestyle kite zoals de C4 van Ozone zal bij kleine stuurbewegingen op de bar al reageren. De marge om fouten te maken wordt dus groter bij de Enduro. We zouden misschien zelfs kunnen zeggen dat de Enduro uitnodigt om nieuwe dingen te proberen. 

 

De kite is erg stabiel en heeft niet de neiging om uit de lucht te vallen wanneer je lekker voor de wind meevaart. Als men niet graag wavet maar wel af en toe in de golven wilt varen is de Enduro zeer geschikt. Voor de specifieke waver is er natuurlijk de Reo van Ozone. 

 

Als je wilt vliegen met de Enduro kan dat ook. De boost van de kite is dik in orde. In tegenstelling tot een C-kite trekt de Enduro je rustig van het water. Daar komt bij dat je veel minder precies je afzet hoeft te timen met de Enduro. Als je vaartechniek dus niet heel goed is kan je alsnog goeie sprongen maken. Het landen gaat smooth. Wanneer bij hogere sprongen downloops ingezet worden krijgt de kite niet een enorme pull, wat als erg prettig wordt ervaren. 

Bij extremere tricks zoals kiteloops zal de kite ook niet zo hard trekken door de loop. 

Het freestyle gebied hebben wij nog niet getest, maar dit staat wel op het lijstje. 

 

Bar
 

De bar is clean en bevat een simpel maar zeer effectieve depower. De bar van de Enduro heeft zachte bar ends, perfect voor de wavers onder ons! Wanneer je een keer een foutje maakt en op je surfboard valt met de bar zul je minder snel een deuk in je board hebben. De lijnen op de bar zijn kleur gecodeerd. 

 

Persoonlijk vinden wij deze bar toch wel in de top horen van barren. 

 

Conclusie

De Enduro is een hele goeie all-round kite in onze ogen en perfect voor mensen die zich niet specifiek richten op een onderdeel binnen het kitesurfen. De kite kan je relaxed varen maar ook wat agressiever. Voor ieder wat wils. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onze merken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Copyright 2024 Kitekings - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce